2009-07-24 00:00:00

Koprivnica: Ljeto u Knjižnici od 27. do 31. srpnja

Od ponedjeljka, 27. srpnja, do petka, 31. srpnja, održavat će se svakodnevno ljetna akcija 'Čitajte pod suncobranima'. Posjetitelji će moći čitati na otvorenom i kupiti po simboličnim cijenama knjige otpisane iz fonda Knjižnice 'Fran Galović'. Prije početka svakog programa moći će pročitati nešto iz omiljene knjige ili slikovnice na G. (Galovićevoj točki).

U radno vrijeme Knjižnice, u Dječjem odjelu će se održavati kompjutorske igraonice, video projekcije, glazbene slušaonice, igranje društvenim igrama, posudba kovčežića iznenađenja 'Igrajmo se s mamom i tatom, bakom i djedom' i ispunjavanje nagradnog kviza znanja.

U srijedu, 29. srpnja, od 9,30 do 10,30 sati, održat će se nastavak glazbene pričaonice 'Raspjevana putujuća knjižnica' koja je započela u srijedu, 22. srpnja. Glazbena pričaonica namijenjena je djeci predškolske i rane školske dobi i njihovim roditeljima, bakama i djedovima. Voditelj pričaonice je odgajatelj Nenad Novak koji će s polaznicima pričaonice snimiti filmsko-glazbeni spot povodom 30. obljetnice koprivničkog bibliobusa. Pričaonica će se održati pod suncobranima ispred knjižnice, a u slučaju kiše u Dječjem odjelu.

Psihološka radionica 'Istraživanje osjećaja' za polaznike viših razreda osnovne škole u suradnji s Obiteljskim centrom Koprivničko-križevačke županije održat će se u četvrtak, 30. srpnja, u 10 sati. Voditeljica radionice bit će Renata Glavica, dipl psihologinja koja će polaznike radionice poučiti kako prepoznavati osjećaje kod sebe i kod drugih te kako vježbati umijeće iskazivanja osjećaja. Svi zainteresirani se mogu prijaviti u Dječjem odjelu Knjižnice ili na broj telefona 622-363 (kućni 105 ili 106) do utorka, 28. srpnja 2009.

Događanja u srpnju završit će još jednim konzultacijama sa zdravstvenim stručnjacima koje se održavaju u suradnji s Općom bolnicom Dr. Tomislav Bardek, Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Obiteljskim centrom Koprivničko-križevačke županije. Posjetitelji će moći saznati više o zdravoj prehrani i kako ona utječe na zdravlje. O temi će govoriti vms M. Gašparić i G. Zlatar-Šantek.

Više o Ljetu u knjižnici moguće je pročitati na http://www.knjiznica-koprivnica.hr.

 

vijest je prenesena s internetskih stranica Cultureneta


www.skole.hr