2009-08-27 00:00:00

Otvara se 'Biciklopopravljaona'

Zelena akcija poziva na svečano otvorenje 'Biciklopopravaljaone' koja će se održati danas, četvrtak 27. kolovoza od 18:00 do 21:00 sat, u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1.

'Biciklopopravljaona' je jedinstveni servis za bicikle u kojem će  građani, uz pomoć dežurnih volontera, moći, besplatno, sami popraviti svoj bicikl. Dođite i iskoristite priliku da uz pomoć naših aktivista riješite probleme koji muče vaš bicikl!

Uz mogućnost da popravite svoj bicikl, na otvorenju ćete moći pogledati izložbu fotografija koju su povodom prošlogodišnjeg Dana bez automobila osmislili članovi Udruge mladih muzeologa - Kontraakcija. U 19:00 h održat će se i projekcija filmova koji se bave biciklizmom i urbanim planiranjem usklađenim s potrebama ljudi i okoliša.

Svrha 'Biciklopopravljaone' je pružiti svima zainteresiranima prostor, alate i savjete koji bi im omogućili da sami poprave svoj bicikl. Vlasnici bicikla će u 'Biciklopopravljoni ' moći pronaći neke od teže dostupnih alata, a jednom tjedno i volontera koji će im pomoći u rješavanju kvarova koje ne znaju otkloniti sami. Korištenje 'Biciklopopravljaone' bit će besplatno za sve no korisnici će morati sami kupiti sve dijelove koje na njihovom biciklu treba zamijeniti. 'Biciklopopravljaona' s druge strane pruža prostor, mogućnost korištenja alata i pomoć dežurnog volontera.

Više o Biciklopopravljaoni možete pročitati na internetskim stranicama Zelene akcije.
 


www.skole.hr