2009-10-12 00:00:00

Sa(n)jam knjige u Istri

Sajam knjiga u Puli, velika kulturna manifestacija u Istri, koja okuplja nakladnike, autore, prevoditelje i čitatelje održat će se u Domu hrvatskih branitelja od 4. do 13. prosinca 2009. godine.  

Ima obilježja festivala, jer uz prigodnu prodaju knjiga nudi i iznimno bogat program popratnih događanja - promocije novih naslova, predstavljanja nakladnika, susrete publike s autorima, izložbe, koncerte, okrugli stol na zadane teme, scenske i video priredbe, filmske cikluse i drugo.

Sajam ove godine, iznimno, neće imati središnju temu, već će se ˝baviti svojom poviješću, razrađivati najbolje festivalske ideje, oživljavati najuspješnije programe˝. Tako će se na rasporedu ponovno naći programi: Dani Češke u Puli, Autori iz susjedstva, P.E.N. u Puli, zatim teme: Moć žene i književno stvaranje, Putopisi, Krimići, Poezija. Posebnim programom obilježit će se svjetska godina astronomije i 140 godina postojanja najstarije zvjezdarnice u Hrvatskoj - one u Puli, te će se osobita pozornost posvetiti teoretičarima svemira i njihovim  knjigama.

Knjižna nagrada "Kiklop" za postignuća u književnoj produkciji nakladnika iz Hrvatske koja se  od 2005. godine redovito  dodjeljuje u sklopu Sajma, od ove će se godine dodjeljivati u četrnaest kategorija, a ne u trinest, koliko ih je bilo do sada (uz druge izmjene ukinuta je i dodjela "Kiklopa" u kategoriji "Hit godine").
 
Prvi Sa(n)jam knjige u Istri održan je 1995. godine.

Kontakt:

Udruga Sanjam knjige u Istri
Laginjina 4, 52 000 Pula
Tel: + 385 52 222 865 
Fax: + 385 52 222 869 
E- mail: sajam@sanjamknjige.hr

Vijest je preuzeta s internetskih stranica culturnet.hr.


www.skole.hr