2009-11-09 00:00:00

Rodin dan za roditelje

U hotelu Four Points by Sheraton Panorama Hotel Zagreb na Trgu Krešimira Ćosića 9, 14.11.2009. održat će se Rodin dan za roditelje.Toga dana roditelji će moći preslušati brojna predavanja i radionice namijenjene roditeljima, radionice za bebe, djecu i roditelje, te okrugli stol o temi roditeljstva.

Tema ovogodišnjeg Dana glasi - Odgovornosti i izazovi roditeljstva. Odgovornost, onako kako je mi razumijemo, predstavlja spremnost roditelja da primjereno odgovori na potrebe djeteta, da ih prepozna i prihvati. Tako shvaćena odgovornost, zajedno s komunikacijom, uvažavanjem, igrom, nježnošću, postavljanjem granica, kvalitetno provedenim vremenom i stalnom promjenom izazov je odgoja današnjice.

Kako prihvatiti odgovornost i umjeti odgovoriti na potrebe djeteta? Kako pritom uvažiti i potrebe roditelja? Kako djecu i sebe učiti odgovornosti? Kako jačati kompetentnost sebe kao roditelja? Kako naći krhku ravnotežu između brige o sebi i brige o djetetu? Kako pomiriti stare i nove svjetonazore i slijediti svoj put roditeljstva? Kako sačuvati partnerski odnos kad postanemo roditelji? Zašto je važno nositi bebe? Kako ih masirati? Kad i kako čitati djetetu? Kako pripremiti dijete za liječnički pregled ili boravak u bolnici? - Kako aromaterapija pomaže mami i djeci? Kako uspostaviti odnos suradnje sa stručnim osobama? Što trebamo znati o spolnom razvoju djeteta? Kako da učenje ne bude mučenje? Moramo li ratovati s našim adolescentima?

Odgovore na ta i na mnoga druga pitanja, pokušat ćemo pronaći zajedno s brojnim stručnim predavačima i roditeljima, dok će se temom politike i roditeljstva baviti Okrugli stol na kojem će, uz roditelje i stručnjake, sudjelovati i predstavnici vlasti. Zbog ograničenog broja mjesta, molimo Vas da se prijavite što ranije. Više informacija možete pronaći na portalu Udruge Roda. Rodin dan za roditelje organizira Udruga Roda uz financijsku pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.


www.skole.hr