2009-11-19 00:00:00

Plesna radionica 'Street Style'

Za učenike, studente, plesače, koreografe, voditelje plesnih grupa i sve zaljubljenike plesa tar za kulturu Trešnjevka pripremio je jednodnevnu plesnu radionicu 'Street Style'. Radionica će se održati 21. studenog, od 10 do 14 sati i od 16 do 19 sati.

Ovogodišnja radionica bavit će se s tri plesna stila hip-hop (new style), electric boogie i break dance.

Sastojat će se od plesnog treninga, kojeg čine fizički sklop vježbi zagrijavanja putem serije tjelovježbi, a dinamika rada bit će prilagođena predznanju prijavljenih kandidata.  Stjecanje iskustva o manama i prednostima psihofizičkih mogućnosti svakog polaznika, održavanju ravnoteže tijela, izmjeni dinamičke strukture pokreta (mišićne aktivnosti) i mentalne koncentracije izvođača, čini srž pretvorbe jednog pokreta u drugi. Polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima transformacije energije i plesa, kao bitnog parametra u stvaranju plesnog djela.

Autor i predavač radionice je Goran Kanižaj.
Kao plesni pedagog, trener i koreograf surađivao je s velikim brojem plesnih klubova i organizacija iz Hrvatske i Slovenije. Osim funkcija u klubu, trenutno obnaša dužnost tehničkog direktora za street plesove u Hrvatskom show dance savezu u kojem je i domaći i međunarodni sudac.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 20. studenog 2009. na telefonski broj 01/3024-247 ili e-mail adresu treps@cekate.hr.

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Centra za kulturu Trešnjevka.


www.skole.hr