2010-02-19 10:13:00

Dječje međunarodno slikarsko natjecanje na temu biološke raznolinosti

Ujedinjeni narodi proglasili su 2010. godinom biološke raznolikosti. Slijedom toga, želi se naglasiti važnost ovog problema pomoću dječjeg natjecanja u slikanju.

Na 19. međunarodno natjecanje u slikanju okoliša, s ovogodišnjom temom 'Biološka raznolikost. Spoj s prirodom.' mogu se prijaviti djeca od 6 do 14 godina, a svoje prijave mogu dostaviti do 15. travnja 2010. regionalnom uredu UN-ovog programa za okoliš u Ženevi.

Kao i prethodnih godina, svjetske pobjednike i pobjednike u Europi, Africi, Sjevernoj Americi, Latinskoj Americi i Karibima, zapadnoj Aziji i azijsko-pacifičkoj regiji očekuju novčane i druge atraktivne nagrade. Motivacija je za pobjednike i putovanje na službenu dodjelu nagrada uz pratioca.

Pozivaju se djeca širom svijeta da svoje ideje o prirodnim bogatstvima Zemlje izraze na papiru. S obzirom na ugroženost raznolikosti planeta i životinja, nužni aspekti ovog pitanja upravo su mjere koje je potrebno poduzeti za njihovu zaštitu.

Osim starosne granice (od 6 do 14 godina zaključno s 5. lipnjem 2010.), uvjet je da je slika naslikana isključivo za ovo natjecanje i da je samo na njega prijavljena. Na pozadini slike treba čitko napisati ime i prezime, adresu, broj telefona i po mogućnosti e-mail adresu djeteta. Nema ograničenja vezano za materijal koji se koristi; pogodne su na primjer vodene boje, olovke u boji ili pastele. Slike trebaju biti u A3 ili A4 formatu.

Svečana dodjela nagrada održat će se sredinom 2010. Nakon nje, kao što je to bilo i prethodnih godina, najbolje će se slike izložiti na različitim lokacijama diljem svijeta. Ovogodišnje će se slike primjerice izložiti i na Okvirnoj konferenciji Ujedinjenih naroda o promjeni klime u Kopenhagenu u Danskoj.

Prijave se dostavljaju regionalnom uredu UNEP-a u Ženevi:
United Nations Environment Programme (UNEP)
Regional Office for Europe International Environment House
11-13 Chemin des Anémones
1219 Châtelaine-Genf
Switzerland

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Cultureneta.


www.skole.hr