2010-03-10 12:57:00

Edukativno likovna radionica povodom Svjetskog dana voda

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 22. ožujka, Kulturni centar Peščenica organizira edukativno likovnu radionicu za djecu, s ciljem da upozori na problem očuvanja vodenih resursa.

Radionice će se održati uoči Svjetskog dana voda 15. i 16. ožujka. Nastali radovi bit će izloženi u foajeu kazališta Knap, kako bi ih pokazali široj javnosti i odaslali poruke zbog kojih su i nastali.

Rezolucijom Ujedinjenih naroda 22. ožujka 1993. godine odlučeno je da se taj dan obilježava kao svjetski dan voda, te da se diljem svijeta skrene pozornost na probleme vezane uz vodu i vodene resurse.
Prema procjenama čak 1,1 milijarda ljudi nema pristup pitkoj vodi, a 2.4 milijarde živi bez osnovnih sanitarnih uvjeta.

Edukativno – likovni program obuhvaća  uvodni razgovor o problemu očuvanja voda, zatim odabir materijala za rad koji je ekološki prihvatljiv, izrada likovnog rada koji će odaslati jasnu poruku,  educirati i potaknuti pasivnog promatrača da počne aktivno sudjelovati u očuvanju vodenih resursa.
Radionice su organizirane u suradnji s osnovnom školom F. K. Frankopan, te je na taj način u edukativno likovni program uključen velik broj djece.
 


www.skole.hr