2010-04-01 13:34:00

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu otvorila profil na Facebooku

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pridružila se najvećoj društvenoj mreži Facebook koja danas okuplja približno 400 milijuna korisnika. Nazočnost Knjižnice u svijetu društvenih mreža otvara nove mogućnosti i novi način komunikacije sa sve većom i sve zahtjevnijom korisničkom zajednicom. 

Na taj se način Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pridružila i mnogobrojnim uglednim knjižnicama kao što su Britanska nacionalna knjižnica, Nacionalna knjižnica Australije i Kongresna knjižnica te drugim kulturnim ustanovama poput Muzeja Louvre, Nacionalne galerije u Londonu i Muzeja suvremene umjetnosti.

Uz temeljne podatke o Knjižnici, servisne informacije te poveznice na mrežne stranice, Knjižnica će svoje obožavatelje na Facebooku izvještavati o zbivanjima u Knjižnici, novim projektima i uslugama, novostima iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, ali i zanimljivostima iz srodnih kulturnih ustanova iz svijeta. Mogućnost izravnog sudjelovanja obožavatelja u oblikovanju sadržaja na Facebook stranicama Knjižnice - komentiranju postavljenih sadržaja, sudjelovanju u raspravama, postavljanju vlastitih sadržaja te međusobno komuniciranje korisnika unutar društvene mreže stvaraju dodatnu vrijednost u internetskom okruženju.

Razmjere korištenja Facebooka, a time i važnost sudjelovanja u toj društvenoj mreži, potvrđuje vijest koju je sredinom ožujka objavila tvrtka Hitwise da je društvena mreža Facebook prvi put imala više korisnika u tjedan dana od Googlea te da u SAD-u na Google i Facebook otpada 14 posto svih posjeta internetskim stranicama.

Obožavatelj Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu možete postati i vi slijedeći poveznicu koja vodi na stranicu na Facebooku!


www.skole.hr