2010-04-12 15:32:00

Ovotjedni webinari

U ovotjednim webinarima bit će riječi o WAN tehnologijama te o radu u izvannastavnim aktivnostima odnosno o filmskoj grupi OŠ Jurja Šižgorića iz Šibenika.

U srijedu, 14. travnja 2010. u 12:00 sati pod vodstvom Damira Babića, CCNA i CCAI predavača u učilištu Algebra održat će se webinar od nazivom „xDSL / Cable - WAN tehnologije ".

Sažetak

U uvodnom dijelu predavanja bit će riječi općenito o WAN tehnologijama i njihovim karakteristikama, a u glavnome o xDSL i kablovskoj tehnologiji.

Pokazat će se zašto su DSL i kablovska tehnologija najzastupljenije na tržištu i što pružaju korisnicima (potreba za sve većim bandwidthom, dostupnost, cijene,  prednosti i mane pojedine tehnologije). Osim toga govorit će se i o kablovskim sustavima, dovođenju usluge do korisnika te definirati glavne komponente koje čine jedan takav sustav. 

Kablovska tehnologija je u počecima zamišljena kao komunikacija u jednom smjeru (simplex) i nije mogla podržavati servise koje nudi danas. Stoga će biti predstavljeni mehanizmi koji su doveli do ponude novih „TriplePlay“ usluga (internet, telefonija, televizija).
Na kraju će biti riječi o različitim tipovima DSL-a, njihovim karakteristikama te će se pokušati dati odgovor na pitanje zašto je ADSL kao usluga krajnjem korisniku najzanimljivija, ali i nabrojati njena ograničenja.

U petak, 16. travnja 2010. u 12:30 sati bit će održan webinar pod nazivom „Rad u izvannastavnim aktivnostima - Filmska grupa OŠ Jurja Šižgorića Šibenik". Webinar će voditi voditeljica filmske grupe Ivana Rupić, profesorica likovne kulture i likovne umjetnosti u Osnovnoj školi Jurja Šižgorića u Šibeniku.

Sažetak

Kako razvijati dječju kreativnost i maštovitost, a istovremeno zapažati i promišljati o svijetu koji nas okružuje, pokazat će nam radovi filmske grupe OŠ Jurja Šižgorića iz Šibenika.

Filmska je grupa pokrenuta  školske godine 2001/02. i okuplja učenike od 5. - 8. razreda koji na konkretan način upoznaju osnove filmskog jezika, osposobljuju se za izradu scenarija, snimanje kadrova, montažu, razvijanje kritičkoga odnosa prema vlastitim filmovima, ali i opremaju  svoj mali medijski centar.

Pogledajte kako izgledaju filmovi s kojima su učenici sudjelovali na Revijama filmskog i video stvaralaštva djece i sličnim manifestacijama.

Pristup webinarima

Sve informacije potrebne za uključenje pronaći ćete na stranici Webinari portala www.ucitelji.org.

Vijest je preuzeta s internetskih stranica portala www.ucitelji.org.


www.skole.hr