2010-04-13 11:09:00

7. susreti plesnih grupa

U drugoj polovici travnja povodom Međunarodnog dana plesa održat će se 7. susreti plesnih grupa u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.

Raspored održavanja je:
16. - 18. travnja 2010. godine u 19 sati - suvremeni plesni izrazi i jazz dance
23. - 25. travnja 2010. godine u 19 sati - suvremeni i klasični plesni izrazi              

Na Susretima će nastupiti 95 plesnih grupa djece i mladih iz trideset gradova Hrvatske, a to su Rijeka, Pazin, Fažana, Vodnjan, Pula, Medulin, Rovinj, Poreč, Rab, Zadar, Šibenik, Split, Sutivan, Gospić, Karlovac, Jatrebarsko, Zaprešić, Ludbreg, Donji Stupnik, Velika Gorica, Sisak, Nova Gradiška, Slavonski Brod, Pošega, Osijek, Vukovar, Čakovec, Varaždin, Bedekovčina i Zagreb.

Bit će izvedeno 210 plesnih točaka s više od 2500 plesača, od kojih će Stručno povjerenstvo odabrati 40 najboljih za nastup na Treps Festivalu u mjesecu svibnju.

Moto plesnih susreta je poruka prof. A. Raftis-a, predsjednika UNESCO-vog Međunarodnog savjeta za ples (CID) "Od svih umjetnosti, ples je najprimjereniji današnjoj djeci, jer istovremeno oblikuje tijelo i dušu." Susreti djeci i mladima pružaju priliku za stjecanje prvih scenskih iskustava, razvijanje senzibiliteta za ples, glazbu i ritmički pokret, te samopouzdanje. Osim toga, omogućuju javno predstavljanje neprofesionalnim plesnim grupama i ansamblima koji nemaju vlastitu scenu, te potiču razvoj univerzalnog govora tijela i pokreta koji razumiju svi, bez obzira na jezik kojim govore.


www.skole.hr