2010-05-21 13:42:00

Obilježavanje Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj

Povodom obilježavanja Međunarodne godine biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u subotu 22. svibnja 2010. godine od 11-17 h u parku Maksimir održat će se razne aktivnosti i prezentacije.

Organizatori ovog događaja su časopis Geo, Državni zavod za zaštitu prirode, Program ujedninjenih naroda za razvoj (UNDP), Ministarstvo kulture i Javna ustanova "Maksimir". Program događanja je namijenjen široj javnosti, a prije svega djeci zbog svoga edukativnoga karaktera. Deseci stručnjaka vodit će ture po Maksimiru u trajanju od 30 do 45 minuta te tako upoznati javnost s bogatstvom vrsta u samom Zagrebu. Uz ture sa stručnim vodstvom obavljat će se i inventarizacija pronađenih vrsta za globalnu akciju.

Razlozi ugroženosti i važnost očuvanja vrsta u Republici Hrvatskoj predstavit će se na štandovima, a najmlađi će moći sudjelovati u brojnim radionicama i igraonicama (primjerice, u nagradnoj igri tipa potrage za blagom s naslovom „Uhvati biološku raznolikost“, izradi kućica za ptice i šišmiše) te pratiti projekcije filmova.

S programom događanja možete se upoznati na stranicama Parka Maksimir.

Vijest je prenesena s internetskih stranica Parka Maksimir.


www.skole.hr