2010-06-11 11:29:00

Dan Andautonije u arheološkom parku u Ščitarjevu

U Arheološkom parku Andautonija u Ščitarjevu ove se nedjelje, 13. lipnja, od 16 do 21 sat, održava manifestacija Dani Andautonije 2010. Glavne teme ovogodišnje manifestacije obuhvaćaju područja od arheoloških istraživanja do virtualnog grada Andautonije.

Njome se želi prikazati proces koji se odvija na jednom arheološkom lokalitetu, od njegova otkrivanja pa sve do faze prezentacije i interpretacije.

Arheolozi Arheološkog muzeja u Zagrebu predstavit će postupke koji se provode u okviru arheoloških istraživanja (od iskopavanja, dokumentacije i analize nalaza do konzervatorsko-restauratorskih radova). Također će biti predstavljeni i razni oblici interpretacije koji se provode u Arheološkom parku u Ščitarjevu (radionice, igraonice, suveniri), s posebnim naglaskom na računalnu rekonstrukciju rimskog grada koja je nastala kao rezultat dugogodišnjih arheoloških istraživanja ovog lokaliteta.

Kako je manifestacija zbog loših vremenskih uvjeta već nekoliko puta otkazana, organizatori se nadaju da će se obistiniti aktualna vremenska prognoza i da će brojni posjetitelji u Ščitarjevu uživati u arheološkoj avanturi.

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Večernjeg lista


www.skole.hr