2010-06-17 15:30:00

Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Jubilarni 50. Međunarodni dječji festival u Šibeniku održat će se od 19. lipnja do 3. srpnja 2010. godine.

Festival će započeti u subotu premijernom izvedbom predstave “Buratino” pod redateljskom palicom Nine Kleflin, u produkciji Šibenskog kazališta. U narednih 14 dana festivala 1800 sudionika iz 23 zemlje predstavit će više od 130 različitih programa, dok će u 23 umjetničke radionice sudjelovati oko 600 mališana.

MDF - multimedijalnu kulturnu manifestaciju koja već pola stoljeća promovira najbolje u stvaralaštvu za djecu i dječje stvaralaštvo, ove godine će osim Predsjednika RH Ive Josipovića, posjetiti i mnogobrojni gosti iz političkog, gospodarskog, kulturnog i zabavnog života.

Detaljan program festivala moguće je vidjeti na http://www.mdf-sibenik.com/program.asp.

* * *

Međunarodni dječji festival osnovan je 1958. godine. Temeljno mu je kulturološko i pedagoško opravdanje unapređivanje estetskog odgoja djece i mladeži, te razvijanje svih umjetničkih oblika dječje kreativnosti.

To je Festival ostvarivao, prvenstveno njegujući tri osnovna sadržaja:
 

održavanje godišnje smotre odabranih ansambala iz Hrvatske i inozemstva radionički program kao oblik neposrednog uključivanja djece u stvaralački izraz organiziranje simpozija u svezi s kreativnošću i umjetnošću, te drugih pitanja od važnosti za odgoj djece.
 

www.skole.hr