2010-06-23 15:22:00

3 u 1 iliti Superžene u akciji

U Teatru na zagrebačkoj Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka, 30. lipnja 2010. godine u 20 sati bit će premijera predstave "3 u 1 iliti Superžene u akciji".

Predstava je spoj tri kratka skeča: „Pilić i Spiderman“, „Ja, zavodnik“ i „Ludi kauboj“ koji su međusobno povezani kratkim filmićima koji prikazuju što se dogodilo nakon skeča. Osnovna nit vodilja kroz sva tri skeča je obitelj, odnosno žena u obitelji.

 

Skeč „Pilić i Spiderman“

Pilić je jako zaigran i nestašan i ne želi niti učiti niti pospremati pa zaposli svojeg tatu Spidermana. No, niti to nije dovoljno. Pilić želi Spidermanu uzeti i njegove Spiderman rukavice tako da dolazi do jedne velike svađe...U nju se mora uplesti i mama Kokoš...

 

Skeč „Ja, zavodnik“

Kako zavesti Djevojku koja te ne primjećuje? Rješenje postoji! Tu je Baba vračara koja je prepuna savjeta i raznih rješenja koje dobiva uvidom u svoju magičnu kuglu. Sad, koliko su savjeti doista uspješni...

 

Skeč „Ludi kauboj“

Ako Kauboj lovi Indijanku, ako Nogometaš negoduje nad hranom Kuharice, tko bi onda u svemu tome mogao pomoći? Naravno, Policajac. No, nije niti njemu lako jer Robijaš je lukav i uz nečiju pomoć može vrlo lako pobjeći iz zatvora...

 

Predstava je specifična po tome što u njoj glumi šest gluhih i gluhoslijepih glumaca, ali se čini kao da glume profesionalni glumci. Unutar predstave također se priča i na znakovnom jeziku, jeziku gluhoslijepih i gluhih osoba, ali koji je razumljiv i čujućim ljudima. Na taj način smanjit će se predrasude koje ljudi gaje prema gluhoslijepim i gluhim osobama te će se pojam gluhosljepoće približiti svim ljudima. Na simpatičan način utkana je u predstavu „3 u 1 iliti Superžene u akciji“ i dvoručna abeceda, koja je vrlo lako pamtljiva tako da će gledatelji putem ove predstave naučiti i osnove komunikacije gluhoslijepih i gluhih osoba.

Predstava je nastala u suradnji Dramskog studija "Dodir(i)" iz istoimene Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba, Kazališta "DON HIHOT" i Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka.

S ovim kratkim skečevima gostovali su desetak škola u Zagrebu, a nadaju se da će i dalje uspješno nasmijavati učenike i nastavnike diljem Lijepe naše.

Više informacija moguće je pronaći na http://www.cekate.hr.
 


www.skole.hr