2010-08-24 11:21:00

1. Rolijada u Slavonskom Brodu

Koturaljkaški savez Hrvatske, u suradnji sa IHK OKEJ i pod pokroviteljstvom grada Slavonskog broda organizira 1. Rolijadu i međunarodnu utrku u brzinskom rolanju, Hrvatski inline kup (HIC-4.kolo,2010.)

Po uzoru na Svjetski inline cup (WIC) ciljevi inline kupa su da kombinira sport s najboljim rolerima, masovno okupljanje rolera i zabavu. U blizini startno-ciljne ravnine bit će postavljena pozornica na kojoj će DJ puštati muziku.
Nakon utrke, bit će organizirana Rolijada, zajednička vožnja svih rolera uz muziku koja će biti instalirana na kamionu koji će pratiti Rolijadu. Rolijada starta u 17:30 i vozi se od Poloja do dvorane i nazad, a mogu joj se pridružiti svi na rolama, dok
roditelji mogu gurati i djecu u kolicima.

Prije Rolijade u 16 sati starta 4. Kolo Hrvatskog inline kupa (HIC), a samo 1 minutu kasnije starta i fitness utrka.
Natjecatelji će biti podijeljeni u dvije osnovne skupine: speed i fitness, te po spolu i godini rođenja. Kadeti od 13 godina mogu startati na polu maraton, odnosno speed utrci, od Poloja do Migalovaca i nazad, a mladi i rekreativni roleri startaju u utrci na 5 kilometara, od Poloja do dvorane i nazad. Pokale i praktične nagrade osvajaju ukupni pobjednici u obje utrke, to znači najbrža 3 muškarca i žene, a medaljama će biti nagrađeni i pobjednici po kategorijama.

Kupu su se pridružili i roleri iz okolnih zemalja (Austrije, Bosne, Italije, Mađarske, Srbije, Slovenije) kao što je uobičajeno i u drugim nacionalnim kupovima.

Više informacija i prijave na našoj web stranici: www.rolanje.hr
 


www.skole.hr