2010-08-31 14:43:00

Međunarodna ljetna škola "SenZations"

U Gradskoj vijećnici u Rijeci do 3. rujna održava se 5. međunarodna ljetna škole "SenZations" posvećene novim tehnologijama. Škola, koja se po prvi puta održava u Hrvatskoj, bavi se znanstveno-stručnim aspektima bežičnih senzorskih mreža. Organizator škole je Poslovna akademija Rijeka s partnerima, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.
 

Ljetna škola pokriva raznovrsna područja od bežičnih senzorskih mreža (wireless sensor network - WSN) preko M2M (mobile to mobile) do koncepta "Internet of Things" (jedna od deset najboljih tehnologija koja će imati veliki utjecaj na budući način života i na industrijske proizvode). U njenom radu sudjeluje 20 renomiranih predavača i 60-ak sudionika, mladih znanstvenika i studenata iz svih dijelova svijeta. Teme koje će ljetna škola obrađivati nisu samo u teorijsko-obrazovnoj domeni, već imaju i praktičnu primjenu. 
Suorganizatori Škole su MIPRO, Veleučilište u Rijeci i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, a potporu organizaciji su dali i Turistička zajednica grada Rijeke te KD Autotrolej. Također, ljetnu školu podržavaju čak tri projekta Europske unije iz sedmog okvirnog programa istraživanja (FP7): Sensei, Prosense i Hobnet. 
Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Vijest i slika su prenesene s internetskih stranica grada Rijeke.


www.skole.hr