2010-09-08 11:10:00

Međunarodni festival kreativnosti i "do it yourself" kulture u Zadru

Međunarodni festival kreativnosti i "do it yourself" kulture u Zadru održava se od danas, 8. rujna do 11. rujna 2010. Zadar će ugostiti treći po redu Fistt art fest - međunarodni festival kreativnosti i DIY (do it yourself) kulture koji će u svom prvom "morskom" izdanju okupiti mlade umjetnike i "uradi sam" kreativce, tzv."do-it-yourselfere", te prezentirati njihov rad kroz edukativne radionice, scenske nastupe i šarenu i bogatu ponudu "hand made" sajma/izložbe.
 

Glavni motiv ovog ljetnog festivalskog izdanja su ples i pokret, pa su tako i radionice koje će se održavati tih dana kao dio programa više orijentirane na plesnu umjetnost i približiti će posjetiteljima neke od plesova koji u zadarskim krajevima nisu poznati i rašireni.

Dnevni program 11. rujna (subota) na Trgu pet bunara i u Perivoju kraljice Jelene Madijevke sastoji se od sajma rukotvorina, izložbe radova mladih umjetnika iz Zadra, ali i šire i glazbenog programa, a u danima od 8. do 11. rujna održat će se i raznovrsne kreativne radionice (ručni uvez knjiga, nayabinghi i afrički bubnjevi, dancehall i chair dance...). Cijeli subotnji program bit će popraćen etno i world glazbom, a prezentirat će se i autorska audio i vizualna djela mladih i dosad nepredstavljenih autora. Na festivalu će se moći upoznati umjetnike, sudjelovati u kreativnom procesu i dobiti informacije  iz  "prve ruke" - o djelima i tehnikama. Ulaz na sva događanja je slobodan.

 

Vijest je prenesena s portala Klinfo


www.skole.hr