2010-09-13 15:56:00

Kreativne radionice u Sisku

Gradsko kazalište Doma kulture Kristalna kocka vedrine i ove godine poziva djecu i mlade da se upišu u kreativne radionice Učilišta Kazališta 21 i postanu dio velike umjetničke obitelji koja već godinama predstavlja sisačku i hrvatsku kulturu širom svijeta. Tako i u novoj sezoni 2010./2011. s radom nastavlja Baletni studio za predškolske i školske grupe, Plesni i Dramski studio, te lutkarsko – likove radionice.

Upisi u plesne grupe: kreativne predškolske grupe, školske grupe i suvremeni ples za mlade održat će se u ponedjeljak, 13. rujna 2010. godine u 19 sati, dok će se upisi u dramske radionice za djecu od 1. do 4. razreda održati u utorak, 14. rujna 2010. godine u 18 sati. Na plesnim radionicama djeca predškolske dobi plesom razvijaju bazne elemente poput sluha, ritma, brzine, spretnosti i koordinacije, dok školske grupe akcent stavljaju na klasični balet koji je baza plesne umjetnosti i kao takav neizostavan u stvaranju bilo koje plesne tehnike.

Stariji polaznici Plesnog studija na svojim radionicama istražuju nove mogućnosti uporabe tjelesnosti, rade na razvijanju specifičnosti u kretanju svakog pojedinca, poticanju kreativnosti, te upoznavanju i osvještavanju različitih kvaliteta kretanja. Voditeljica radionice je Jasminka Petek Krapljan. Zadaci dramske grupe osmišljeni su tako da se radi na razvijanju govornog izraza, imaginacije, opažanja, izražajnosti te smisla za druženje i zajednički rad. Kroz razne dramske igre i metode uče se pravila ponašanja na sceni, razvijanje komunikacije te socijalizacija polaznika. Voditelji radionice su Dubravka Granulić i Damir Borojević.

Osim toga, i Narodna knjižnica i čitaonica Sisak ponovno otvara vrata za najmlađe. Prve radionice u novoj školskoj godini posvećene su ekologiji i Svjetskom danu mira.

Raspored radionica o Narodnoj knjižnici i čitaonici:

Kreativna radionica -  „ Zaštitimo našu Zemlju“, 15. rujna 2010. od 9.30 do 14 h, povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, Kreativna radionica -  „ Zaštitimo našu Zemlju“, 16. rujna 2010. od 14 do 19 h, povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, Kreativna igraonica - „Golub mira“, 20. rujna 2010. od 14 do 19 h, povodom Svjetskog dana mira.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica grada Siska te s portala Klinfo.

 


www.skole.hr