2010-10-25 14:12:00

Počinje Državno prvenstvo školskih športskih društava Republike Hrvatske

Početak nove školske godine 2010./2011. ujedno je i početak Državnog prvenstva školskih športskih društava Republike Hrvatske. U tom sveobuhvatnom sportskom natjecanju učenika sudjeluju dječaci i djevojčice, učenici osnovnih škola ali i mladići i djevojke učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Učenici osnovnih škola, članovi školskih športskih društava natjecat će se u 11 sportova, učenice u 10. Srednjoškolci će se nadmetati u 8 sportova dok će se djevojke natjecati u 7 sportova.

Procjenjuje se da će ove školske godine na prvoj razini natjecanja, odnosno na gradskoj i županijskoj razini nastupiti oko 90000 do 100000 učenika. Županijski pobjednici nastavljaju natjecanja na poluzavršnici Državnog prvenstva gdje se očekuje nešto manje od 11000 sudionika. Šest pobjednika skupina poluzavršnog natjecanja iz svakog sporta okupit će se na Završnici Državnog prvenstva školskih športskih društava Republike Hrvatske i tamo u sportskom nadmetanju osvojiti prestižnu titulu Državnog prvaka.

Završnica državnog prvenstva bit će od 10. do 18 svibnja 2011. godine. Detaljnije o terminima natjecanja moguće je vidjeti na stranicama Hrvatskog školskog športskog saveza.

Mjesto završnice odredit će se naknadno.

Prvi važan korak u Državnom prvenstvu jest poznavanje pravila igre. Opće i posebne odredbe natjecanja na Državnom prvenstvu sadržane su dokumentu koji se zove Propisnik Državnog prvenstva.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Hrvatskog školskog športskog saveza.


www.skole.hr