2010-10-28 14:32:00

Zadarska Ekonomsko-birotenička i trgovačka škola obilježila Međunarodni dan školskih knjižnica

Međunarodni dan školskih knjižnica obilježava se četvrti ponedjeljak u listopadu ove godine je to bio 25. listopada a Zadarska Ekonomsko-birotenička i trgovačka škola ga je obilježila prigodnim programom i izložbom.

Riječ je o tradicionalnom događaju kojim su učenici i profesori nastojali prikazati plodove zemlje te baštinu utkanu u književnu riječ, pjesme, tradicionalne alate i narodne nošnje Zadarske županije.

Predstava "Kosir"

Spomenuta izložba i program okupili su veliki broj zainteresiranih. Na izložbi su bili prikazani oslikani panoi, ispisani poznatim citatima iz književnih dijela, dok je prigodnim programom upriličeno nekoliko zanimljivih igrokaza te kratka predstava, koja je zapravo bila učenička interpretacija teksta "Kosir" autora Slavka Govorčina, koja je autentičan prikaz narječja "bodula" i "vlaja".

Cijelim programom nastojalo se prikazati sve ono što donose plodovi zemlje, a s obzirom da je zadarski kraj bogat različitostima "bodula" i "vlaja" želja je bila to prikazati učenicima. Razlog tome je i činjenica da njihovu školu pohađaju učenici iz svih krajeva Zadarske županije, pa su tako ovom prilikom prikazani tradicionalna jela, običaji i narodne nošnje od Ista do Pridrage. 

U pripremanju programa sudjelovalo je nekoliko školskih sekcija te likovna radionica "Pinel", po čijim je aktivnostima Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola poznata i inače.

 

Vijest je prenesena s portala Zadarski list.

 

 

 

 

 

 

 

 


www.skole.hr