2010-10-28 15:56:00

Nova informatička učionica u Osnovnoj školi Draškovac

Osnovna škola Draškovec dobila je suvremenu informatičku učionicu sa osam prijenosnih računala, projektorom i tzv. pametnom pločom zahvaljujući projektu koji financira fond Europske unije uz pomoć Međimurske županije i Grada Preloga.

Sve je započelo 21. siječnja ove godine kada je projekt "Tragovima Zrinskih" odobren. U tom projektu sudjeluju četiri škole. Dvije su iz Hrvatske, i to OŠ Kotoriba i OŠ Draškovec te OŠ Totszerdahely i Murakeresztur iz susjedne Mađarske. Program traje 12 mjeseci, a zaživio je svečanim otvorenjem 15. travnja u Murakereszturu. 

Od travnja su održavane razne manifestacije, od istraživanja povijesti obitelji Zrinskih u Pomurju i Međimurju, organizacije Dana sporta i Dana planeta Zemlje, Obiteljskog dana i nogometnog kampa do sudjelovanja na manifestaciji "Rokovo u Međimurju". Organizirana su stručna usavršavanja za učitelje u Mađarskoj, a i učiteljice su bile u školi na usavršavanju u sklopu akcijskog istraživanja. Od travnja postoji grupa učenika za učenje mađarskog jezika, a sudjelovalo se i u natječaju "Da sam ja Nikola Zrinski". 

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica grada Preloga.


www.skole.hr