2010-11-04 13:46:00

Konferencija gradova prijatelja djece 2012. u Zagrebu

Nakon Brugesa, Londona, Stuttgarta, Rotterdama i Firenze, grad Zagreb će biti grad domaćin Konferenciji gradova prijatelja djece 2012. godine. Odluku je donijela fundacija European Network Child Friendly Cities uz odobravanje predstavnika svih gradova sudionika Konferencije gradova prijatelja djece 2010. koja se održala u Firenzi.

Konferencija se održavala 28. i 29. listopada a okupila je  političare, profesore, znanstvenike i stručnjake iz Velike Britanije, Belgije, Italije, Španjolske, Austrije, Švicarske, Novog Zelanda, Australije, SAD-a i brojnih drugih zemalja. Na konferenciji je sudjelovala i zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. U sklopu njene prezentacije na Konferenciji prikazan je kratak film koji oslikava zašto Zagreb nosi titulu prijatelja djece i zašto je fundacija European Network Child Friendly Cities odabrala Zagreb kao grad održavanja 6. konferencije. 

Zagreb - prijatelj djece je prvi u Republici Hrvatskoj donio Zagrebačku strategiju za djecu, utemeljenu na suvremenim znanstvenim postignućima i odredbama nacionanih i međunarodnih zakona i dokumenata. 

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica grada Zagreba.


www.skole.hr