2010-11-17 15:02:00

Drugi Festival o pravima djece

Filmovi djece i mladih, foto i likovno stvaralaštvo u novim medijima glavno su obilježje ovogodišnjega Festivala o pravima djece koji se paralelno održava u 4 hrvatska grada – Rijeci, Šibeniku, Zadru i Zagrebu, a započet će 18. studenoga u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu premijerom filma o dječjem stvaralaštvu „Priče kratkih rezova“ i otvorenjem izložbe likovnih radova djece i mladih u novim medijima izložbe Tko sam ja?/Tko smo mi?
 

Festival o pravima djece održava se od 18. do 21. studenoga, a sastoji se od: matineja s dječjim filmovima koje će biti prikazane u petak, 19. studenoga u kinima CineStar u Šibeniku, Rijeci, Zadru i Zagrebu, izložbe likovnih, video i foto radova u novim medijima u Muzeju suvremene umjetnosti, projekcija kratkih filmova iz produkcije djece i mladih koje se prikazuju prije redovnih projekcija u svim CineStar kinima u vremenu trajanja Festivala te radionica za djecu i mlade u Muzeju suvremene umjetnosti.

„Stvaralaštvo djece donosi iskrenost, jednostavnost, čistoću i neposrednost. Upravo se u ovim vrijednostima skriva velika snaga dječjeg stvaralaštva kojega ovim Festivalom otkrivamo i darujemo široj javnosti“, izjavila je predstavljajući Festival Tatjana Aćimović, umjetnička direktorica Festivala o pravima djece.

Festival o pravima djece zajedno organiziraju Hrvatski filmski savez, Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ured pravobraniteljice za djecu, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s kinoprikazivačem Blitz CineStarom te Muzejom suvremene umjetnosti.

Cjelokupan program Festivala o pravima djece možete pronaći na internetskim stranicama Festivala.


www.skole.hr