2011-01-05 11:01:06

Radionica "Četiri godišnja doba" uz izložbu Donacija Murtić u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb

Radionica "Četiri godišnja doba" održat će se 8. siječnja 2011. godine u Muzeju suvremene umjetnosti, u Školici od 16 do 18 sati.

 

Polaznici radionice najprije će razgledati izložbu Ede Murtića, slikara koji je ostvario mnoge radove i u tehnici mozaika. Kao i na platnima, tako je i na mozaicima prepoznatljiv njegov rukopis snažnih poteza, raskošnih boja i dojmljive izražajnosti. Tema radionice su četiri godišnja doba: proljeće, ljeto jesen i zima. 

Polaznici će moći izraziti vlastiti doživljaj prirode, kroz kontraste boja i slobodne međuodnose likovnih elemenata. Poput slikara pokušat će upotrebljavati čiste tople i hladne boje, te crnu i bijelu, pojačavajući kontrast i izražajnost. Radovi će nastajati u tehnici mozaika. Radionica je zamišljena u četiri skupine od kojih će svaka stvarati kompozicije nadahnute jednim godišnjim dobom.

Voditeljica i autorica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica

Radionica je namijenjena svima od 8 godina nadalje.

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran. Potrebno je prijaviti sudjelovanje na e-mail: eduakcija@msu.hr ili na telefon: +385 1 60 52 700 najkasnije do petka, 7. siječnja 2011. do 17 sati.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.


www.skole.hr