2011-01-12 13:29:00

Dječji festival u Dugom Selu

Ovogodišnji Dječji festival održat će se 12. i 13. ožujka, u Osnovnoj glazbenoj školi u Dugom Selu. Organizator Dječjeg glazbenog festivala su Osnovna glazbena škola Dugo Selo, Osnovna škola Josipa Zorića, Grad Dugo Selo te Turistička zajednica grada Dugog Sela.

Glavni ciljevi pokretanja „Dječjeg festivala“ su razvoj kreativnosti i dječje mašte kroz glazbu, ples i igru. Ciljna skupina Festivala su osnovnoškolska djeca do 15 godina.

Festival je natjecateljskog karaktera a održati će se u tri kategorije:

Kategorija: Likovna umjetnost Kategorija: Glazbena umjetnost (Sviranje) Kategorija: Glazbena umjetnost (Pjevanje)

Za ovogodišnje natjecanje iz Likovne umjetnosti  tema je ,,Radost života“. Radovi mogu biti nacrtani u bilo kojoj tehnici. Svi radovi biti će izloženi u prostorijama Glazbene škole Dugo Selo. 12. ožujka bit će objavljena imena polufinalista a 13. ožujka održat će se svečano proglašenje finalista i dodjela nagrada.

Sve radove potrebno je poslati najkasnije do 6. ožujka 2011. na adresu:

Osnovna glazbena škola „Dugo Selo”, Ulica Josipa Zorića 17, 10 370 Dugo Selo.

U 2. i 3. natjecateljskoj kategoriji iz Glazbene umjetnosti učenici prijavljuju 2 skladbe po slobodnome izboru, u dužini trajanja između 3 i 5 minuta. U 2. kategoriji mogu se prijaviti svi mladi glazbenici bez obzira na instrument koji sviraju. Prvi krug natjecanja održati će se 12. ožujka dok su polufinale i finale na programu 13. ožujka 2011. godine. U polufinale će se plasirati 10 najuspješnijh izvođača iz svake kategorije, dok će se u finale plasirati 5 najuspješnijih izvođača. Svi učesnici, u 3. kategoriji mogu pjevati uz ili bez pratnje matrice, po slobodnom izboru. Prijave se vrše najkasnije do 6. ožujka 2011. godine, e-mailom, poštanskom prijavom ili telefonskom prijavom na:

Osnovna glazbena škola ,,Dugo Selo”,

Ulica Josipa Zorića 17 (Gradska knjižnica), 10 370 Dugo Selo

Tel. +385 1 27 53 765 

Mob. +385 91 27 53 087 

E-mail: osnovna.glazbena.skola.d.selo@gmail.com

Website: www.ogs-dugoselo.com

Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja ili grupe, ime profesora i ime škole te nazive skladbi. Odluka žirija je konačna i na nju ne postoji mogućnost žalbe.

 

Vijest je prenesena s portala Culturnet.

 

www.skole.hr