2011-01-17 16:12:00

2. Festival hrvatskog animiranog filma 2011.

Festival hrvatskog animiranog filma nacionalni je festival animiranog filma koji se održava svake godine u Zagrebu u veljači u trajanju od dva dana. Drugo izdanje održat će se 19. i 20. veljače 2011. godine. Cilj je festivala pružiti gledateljima i stručnoj publici uvid u recentnu nacionalnu animiranu produkciju. 

Na Festivalu hrvatskog animiranog filma prikazat će se, ocijeniti i nagraditi animirani filmovi iz dvogodišnje proizvodnje u Hrvatskoj - autorski (nekad: profesionalni), studentski, namjenski te filmovi djece i mladeži. 

Festivalski program dijeli se na natjecateljski i nenatjecateljski program.

Festivalski natjecateljski program podijeljen je na četiri programa / kategorije:

autorski animirani filmovi studentski animirani filmovi animirani filmovi djece i mladeži namjenski animirani filmovi

Festival obuhvaća i programe koji nemaju natjecateljski karakter, kao što su retrospektive, razgovori s autorima, izložbe, radionice. Festival zadržava pravo konačne odluke o programu u kojemu će film biti prikazan. Filmove za natjecateljski dio programa mogu prijaviti redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela s pravima za zastupanje filmova.

Za natjecateljski program mogu se prijaviti filmovi producirani ili koproducirani u Hrvatskoj ili filmovi hrvatskih autora. Samo filmovi završeni i/ili javno prikazani nakon 1. siječnja 2010. mogu sudjelovati u natjecateljskom programu.

Prijaviti se mogu animirani filmovi svih duljina, tematskih i stilskih opredjeljenja te produkcijskih tehnika. Film mora biti realiziran u skladu s definicijom filmske animacije koju je donijela ASIFA: Umjetnost animacije je stvaranje pokretnih slika manipulacijom različitih tehnika, osim metodom live action. Najmanje 50% filma mora biti napravljeno u tehnici animacije. 

Festival hrvatskog animiranog filma za festivalsko prikazivanje prihvaća sljedeće formate: 35 mm, Beta SP (PAL) i HD.

Krajnji rok za prijavu filmova je 28. siječnja 2011. dostavom u ured Festivala.

Filmovi se prijavljuju ispisanom prijavnicom poslanom s audiovizualnim zapisom (screenerom) na DVD-u. Postupak prijave nalazi se na stranicama Festivala. Prijava filma se ne naplaćuje.

Film(ove), zajedno s ispunjenom prijavnicom, treba poslati na sljedeću adresu:

Ustanova Zagreb film, Vlaška 70, 10 000 Zagreb s naznakom “Za Festival hrvatskog animiranog filma”.

Sve dolazne troškove snosi pošiljatelj.

Krajnji rok za dostavu filmova (35 mm, Beta SP PAL i HD) u prostorije Ustanove Zagreb film za festivalsko prikazivanje je 14. veljače 2011. 

Dodatne informacije vezane za Festival moguće je vidjeti na stranicama Festivala na kojima je dostupan i Pravilnik.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Festivala.

 

www.skole.hr