2011-01-25 08:50:00

Noć muzeja 2011.

Noć muzeja 2011. je manifestacija koja će u petak, 28. siječnja biti održana diljem Hrvatske. Cilj je u ovoj Noći posjetiteljima ponuditi mnoštvo zanimljivih, edukativnih i zabavnih sadržaja. Zanimljivo je da je ulaz za sve zainteresirane posjetitelje u Noći muzeja besplatan od 18 sati do jedan sat poslije ponoći. 

U 60 gradova diljem Hrvatske u ovogodišnju manifestaciju uključeno je više od 150 muzeja, galerija te ustanova u kulturi (umjetničke zbirke, arhivi, memorijalni centri, umjetničke udruge, učilišta i pedagoške ustanove, čitaonice, knjižnice, centri za kulturu i turističke zajednice) i sve će biti obilježene banerima s prepoznatljivim logom Noći muzeja - sovicom. Programske knjižice Noći muzeja 2011. bit će također besplatne.

Ovu manifestaciju organizira  Hrvatsko muzejsko društvo u kasnim večernjim i noćnim satima, a u program su uključena tematska vođenja kroz izložbe i postave,  glazbene priredbe, gastronomske prezentacije, pedagoške radionice, predavanja, performanse, recitale i slično. Sadržaj je raznolik i namijenjen svim generacijama posjetitelja.

Popis svih ustanova sudionica i programa koji nude moguće je vidjeti na stranicama Hrvatskog muzejskog društva.


www.skole.hr