2011-02-01 13:11:47

Predstava "Iz života kukaca" kazališne radionice "Malik"

U četvrtak, 3. veljače u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se premijera nove predstave Kazališne radionice "Malik" nastala prema tekstu Karela i Josefa Čapeka "Iz života kukaca". Tekst je dramaturški obradio i prilagodio za scenu Denis Brižić, a u predstavi nastupa cijela srednjoškolska grupa "Malika".

Nakon premijere, "Malik" će predstavu izvoditi po srednjim školama. Cilj predstave je povezati s nastavnim procesom te odnjegovati kazališnu kulturu, kako bi kasnije mladi i sami odlazili na kazališne predstave. 

"Malik" nakon predstave "Trsatska gradina" predstavljene na Riječkim ljetnim noćima nastavlja suradnju s kazališnim profesionalcima. Ovog puta sa srednjoškolskom grupom radio je glumac HNK Ivana pl. Zajca Denis Brižić. 

Mladima je nastojao pokazati ''staromodni'' pristup predstavi, koji je zanemaren i u ''velikom kazalištu" - od razgovora o tekstu i likovima preko individualnog rada do postavljanja predstave na pozornicu.   

Pored Denisa Brižića, u pripremi predstave sudjelovali su i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti. Scenografiju potpisuju Ana Aleksandra Buković, Marko Burić i Vladimir Ježić pod mentorstvom Lare Badurine. Glazbenu kulisu osmislili su Antonio Topić i Denis Brižić. 

Voditelj Kazališne radionice "Malik" je Denis Kirinčić.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica grada Rijeke.

 

www.skole.hr