2011-02-14 16:27:00

Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2011

Festival dokumentarnog rock filma - DORF održat će se od 10. do 13. ožujka 2011. godine u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima i Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa bit će prikazana ukupno 32 filma, iz 13 zemalja. 

Nakon četiri uspješne godine festivala, ovogodišnji DORF nastavlja sa predstavljanjem najnovijih regionalnih i inozemnih dokumentarnih glazbenih filmova. U oba grada bit će organizirani i popratni događaji. Novost petog DORF-a je program DORF:EDIT, kojim u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom započinje niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture, upoznavanje novih medija i edukaciju školskih uzrasta.

U Vinkovcima će biti prikazan izbor iz ponajboljih prošlogodišnjih radova nastalih u produkciji filmskih skupina osnovnih i srednjih škola iz cijele  Hrvatske. Isto tako, bit će organizirana radionica dokumentarnih filmova za prosvjetne djelatnike. 

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '11 organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji sa Art kinom Croatia iz Rijeke, te Hrvatskim filmskim savezom. Festival podržavaju Grad Vinkovci, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar. Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima bit će moguće vidjeti na službenoj stranici festivala.

 

www.skole.hr