2011-03-10 11:23:10

U Pazinu počeo besplatni tečaj amaterske radiogoniometrije

Amaterska radiogoniometrija je sportska disciplina koja povezuje tehniku i orijentacijsko trčanje, a zanimljiva je zbog spoja višestrukih znanja i vještina, kao i fizičke spreme. ARG je spoj tehnike, sporta, prirode, zabave i druženja. Radioklub Pazin organizira tečaj ARG-a koji počeo 9. ožujka 2011. godine u 19 sati u prostorijama radiokluba, a sastojat će se od dva predavanja i četiri treninga u prirodi.

U uvodnom predavanju bit će riječi o povijesti “Lova na lisice”. Polaznici imaju mogućnost upoznati  se s osnovama Morseovog koda. Bit će objašnjen princip natjecanja, korištena oprema i tehnika, kao i svojstva rasprostiranja radiovalova u prirodi. U drugome će se predavanju pažnja posvetiti snalaženju na terenu i čitanju orijentacijskih karti. Učiti će se i pravila natjecanja, a za kraj i korištenju stečenih znanja u odabiru strategije.

Stečenu će teorijsku podlogu polaznici biti u prilici isprobati i usavršiti kroz seriju od četiri treninga u prirodi, a najbolji će biti nagrađeni i nastupom na “Istarskoj lisici”, natjecanju u organizaciji Radiokluba “Pazin”.

Tečaj je besplatan i otvoren za sve uzraste.

Više o tečaju moguće je saznati iz videa:

 

Tekst je prenesen s portala Barkun.hr


www.skole.hr