2011-03-10 13:16:14

5. UPSET teatar kao mjesto nadilaženja predrasuda i diskriminacije

UPSET teatar jest interdisciplinarno akcijsko istraživanje koje cilja, pomoću kombinacije znanstvenog istraživanja i dramskih radionica, ne samo steći uvid u stanje predrasuda i diskriminacije u Gradu Zagrebu, već i ponuditi znanstveno utemeljena rješenja svim akterima ovog društvenog problema - bili oni diskriminirane osobe, nediskriminirane ili pak dio zainteresirane javnosti, tj. publike.

Projekt će rezultirati kazališnim performansom - koji će, pod stručnim vodstvom, zajednički osmisliti diskriminirane i nediskriminirane osobe, te ga zatim izvesti publici u dvorani TNT – kao glasnikom ideja inkluzije, prihvaćanja, međusobnog poštovanja i suživota.

Projekt uključuje preliminarno istraživanje i zaprimanje prijava, uvodnu tribinu, intervju s odabranim sudionicima radionica, besplatne dramsko-istraživačke radionice, besplatni kazališni performans, te završnu tribinu.

Broj sudionika po radionici je ograničen na 12. Prijaviti se mogu sve osobe 15 godina i starije, bilo da su sami diskriminirani ili ih zanima gluma, kazalište ili rad s marginaliziranim osobama. Sudionici radionica imaju mogućnost uz pristup široj javnosti kroz performans, dobiti glumačka i dramska znanja te mogućnost jačanja samosvijesti i samopouzdanja. Svaku radionicu voditi će stručni tim sastavljen od sociologa, psihologa, dramskih djelatnika te glumaca. Radionice su zamišljene kao mjesto interakcije diskriminiranih i nediskriminiranih te će se pokušati ostvariti 50:50 omjer sudionika. Svi sudionici radionica dobiti će certifikat o sudjelovanju.

Osobe koje su zainteresirane za sudjelovanje u dramsko-istraživačkim radionicama trebaju se prijaviti najkasnije do 24. travnja 2011.

Prijavnicu za radionice, volontiranje na projektu ili samo ispunjavanje kratke ankete moguće je pronaći na sljedećem linku: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dC1JVUppTFVCdi1vcDlkcHQwOEJUSlE6MQ

Više informacija o samom radu tijekom radionica i odgovore za sva ostala dodatna pitanja u vezi projekta moguće je dobiti na ivan.hromatko@gmail.com

Više informacija o projektu dostupno je na internetskim stranicama Centra za kulturu Trešnjevka.

 

 


www.skole.hr