2011-03-22 13:41:18

4. Međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz - "Igrom do grada"

Dionizijev festival - međunarodni susret kazališnih i lutkarskih akademija, koji okuplja više od 150 sudionika s 13 akademija iz 8 zemalja svijeta, održat će se od 21. do 27. ožujka u Osijeku i Đakovu. Prošlogodišnji slogan je bio "Igrom do smijeha", a ove godine glasi "Igrom do grada".

Riječ je o nizu predstava, radionica, predavanja i inih događanja koje će studenti, asistenti i nastavnici svih akademija održavati tijekom sedam dana na nekoliko lokacija - u Osijeku u prostorijama Umjetničke akademije, Arheološkog muzeja i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, te u Đakovu u Centru za kulturu (kino) i prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Iz programa se izdvaja hrvatska praizvedba avangardne glazbene predstave „Eine Brise“ (Povjetarac) Mauricija Kagela. Riječ je o praizvedbi suvremenog djela za 111 biciklista, koja se održala 21. ožujka u 11 sati, na potezu od Trga sv. Trojstva do zgrade Umjetničke akademije. Izvedba će biti ponovljena 24. ožujka u Đakovu te 27. ožujka ponovno u Osijeku.

Festival obuhvaća tri važna datuma za teatar - Svjetski dan lutkarstva (20. ožujka), Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade (21. ožujka), te Svjetski dan kazališta (27. ožujka)'.

Festival organiziraju osječka Umjetnička akademija i Grad Đakovo. 'Sudjeluju sva tri odsjeka akademije - kazališni, glazbeni i likovni.

Cjelokupni program dostupan je na internetskim stranicama Umjetničke akademije u Osijeku.


www.skole.hr