2011-03-28 13:05:47

Festival matematike 2011

Matematičko društvo „Istra“ organizira Festival matematike koji će se održati 14. i 15. travnja 2011. u Puli, u hotelu Histria.

U četvrtak, 14.4.2011. predviđeno je održavanje Festivala za učenika osnovnih škola, a petak 15.4.2011. za učenike srednjih škola. U prijepodnevnom dijelu održat će se otvoreno ekipno natjecanje, a u popodnevnom dijelu razna predavanja, radionice i smotra učeničkih istraživačkih radova – projekt matematika+.

Otvoreno ekipno natjecanje

Svaka osnovna i srednja škola može prijaviti proizvoljan broj ekipa. Ekipe se prijavljuju u kategorije prema interesima i znanjima učenika, a prijavljeni učenici trebaju biti su redovni učenici škole.

Kategorije

Osnovne škole – kategorije: Omega i Omikron. U kategoriji Omega u svakoj ekipi može biti najviše dva učenika iz osmog razreda. U ekipi Omikron mogu biti najviše dva učenika šestog razreda. Preostali članovi ekipe trebaju biti učenici koji pohađaju niže razreda osnovne škole.
Srednje škole – kategorija: Alfa – sudjeluju svi učenici srednjih škola neovisno o programu.

Nagrade

Nagrade će biti dodijeljene: ukupnom pobjedniku, najboljoj ekipi negimnazijskog programa i najboljoj ekipi s Istarskog područja. U svakoj ekipi može biti najviše dva učenika iz četvrtog razreda i najmanje jedan učenik iz najviše drugog razreda.

Prijave na Festival matematike moguće su do 1. travnja putem online prijavnice.
Više informacija možete pročitati na blogu Festivala.


www.skole.hr