2011-03-28 15:24:57

Mala liga 2011. - natjecanje osnovnih škola u trčanju uz moto "Veži i kreni!"

Triatlon klub Rival iz Rijeke, četvrtu godinu za redom, organizira ligu trčanja za djecu osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije pod nazivom "Mala liga".

Cilj utrka je doprinijeti razvoju športskih programa za djecu osnovnih škola, promicanje trčanja kao sporta koji je izuzetno koristan za kardiovaskularni, respiratorni i lokomotorni sustav djece u razvoju, promicanje kretanja i fizičke aktivnosti djece zbog rizika gojaznosti, promicanje zdravog života i kretanja u prirodi kao jednog od čimbenika preventive negativnih ponašanja i ovisnosti kod djece i mladih, razvijanje navike kod djece da se bave sportom, a trčanje je bazna disciplina kod najvećeg broja sportova i ujedno je jedan od najjeftinijih sportova.

Moto ovogodišnje "Male lige" je "Veži i kreni!". Naglasak je na poticanju kreativnosti kod osnovnoškolaca, pa će sudionici utrka dobiti vezice na dar i uputstva o nekim zanimljivim i kreativnim načinima vezivanja svojih tenisica.

Liga se sastoji od pet kola, a posebnost joj daje različitost lokacija. Tako, tri utrke kola biti će gradske utrke - u Opatiji, Malinskoj i Rijeci, dok će dvije utrke biti cross - u Fužinama i u Viškovu.

Start prve utrke je 2. travnja 2011. na Slatini u Opatiji, druga utrka je 16. travnja na Šetnici Plešivac u Viškovu, treća utrka je 7. svibnja na rivi u Malinskoj, četvrta je 21. svibnja na šetalištu jezera Bajer u Fužinama, a posljednja, ujedno i finalna utrka je 28. svibnja 2011. na Molo longu u Rijeci.

Start svih utrka je u 10, a prijave se otvaraju u 9 sati. Učenici se prijavljuju:

kod profesora u školama, putem prijavnica koje su dostupne na internetskim stranicama triatlon kluba Rival ili na dan utrke u terminu prijava.

U svakom kolu proglašavaju se pobjednici u pojedinačnom plasmanu po svakoj kategoriji, posebno dječaci, posebno djevojčice. Na kraju Lige proglašavaju se pobjednici u ukupnom plasmanu po svakoj kategoriji.

Svaka škola može po kategorijama prijaviti neograničeni broj natjecatelja. Na kraju svakog kola zbrajaju se bodovi po svakoj kategoriji od svih natjecatelja po školama. Na kraju Lige zbrajaju se bodovi od svih kola i proglašavaju se i najbrže škole Male lige u trčanju.

Prva tri natjecatelja-ice u pojedinačnom plasmanu po kategorijama na kraju svih kola dobivaju medalje i prigodan poklon, prve tri najbrže škole dobivaju pehar i prigodan poklon sponzora, a voditelji školskih ekipa dobivaju poklon iznenađenja.

Više informacija moguće je vidjeti na internetskim stranicama triatlon kluba Rival.

 

Vijest je prenesena s portala R-1.


www.skole.hr