2011-03-30 12:20:37

Projekt "Vrtim zdravi film" - edukacija učenika osnovnih škola o zdravoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti

Pilot projekt „Vrtim zdravi film“ je program edukacije učenika osnovnih škola o zdravoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti. U prvoj godini program obuhvaća 573 učenika 7. razreda u 7 hrvatskih škola (po jedna škola u Osijeku, Varaždinu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu).

Učenicima se pristupa na tri različita načina:

edukacija na školskim satovima o zdravoj prehrani i važnosti kretanja; putem izrade kreativnih filmova na temu zdravog života te poticanjem učenika na sudjelovanje u školskim športskim natjecanjima.

Na taj način, želja je potaknuti što više djece da se aktivno i na sebi svojstven način uključe u izradu i provedbu ideje. Projekt se temelji na suradnji Hrvatskog školskog športskog saveza kao krovne institucije za organizaciju i razvoj školskog sporta u Republici Hrvatskoj i tvrtke Nestlé, a dobio je pozitivno mišljenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za kreirane edukativne materijale, te odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za provedbu edukacije po školama.

S obzirom da se radi o prvoj sezoni, ideja će biti implementirana kao pilot projekt u 7 škola iz različitih hrvatskih gradova: Osijeka, Varaždina, Zagreba, Pule, Rijeke, Zadra i Splita.

Ovaj projekt slijedi globalnu inicijativu pod nazivom Nestlé Healthy Kids Global Programme koji će se do kraja godine provoditi u svim zemljama (115) u kojima Nestlé posluje.

Provedbu projekta, putem svojih suradnika u osnovnim školama, realizirati će HŠŠS.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica tvrtke Nestlé.

 

 

 


www.skole.hr