2011-04-04 13:20:37

Natječaj za Naj dječje djelo - solidarnost i humanost od malih nogu

Grad Opatija i Dječje gradsko vijeće svake godine pod motom „Srce moje i ruke tvoje nek cijeli svijet dobrotom osvoje“ biraju  Naj dječje djelo i nagrađuju osnovce i srednjoškolce za nesebičnu pomoć i solidarnost, a posebna komisija boduje pružanje pomoći bolesnim prijateljima, starijim osobama, organiziranje akcija i prikupljanje pomoći u razredu ili susjedstvu  te obavljanje volonterskog rada.

Na natječaj za dodjelu nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti ostvarena u prethodnoj kalendarskoj godini mogu se prijaviti djeca od 7 do 18 godina starosti na obrascu za prijavu koji se može dobiti u pisarnici Grada Opatije, Društvu Naša djeca ili preuzeti na internetskim stranicama grada Opatije. Uz prijavni obrazac mogu se dostaviti i dodatni materijali kao što su pisma, preporuke, mišljenja prijatelja i susjeda i slično. Rok za dostavu prijava je 18. travnja 2011. godine.

Nagrade za „Naj dječje djelo“ dodjeljuju se s ciljem promocije solidarnosti i humanosti među djecom. Na natječaj se mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola s mjestom prebivališta na području Grada Opatije, a prijavu mogu podnijeti učenici za druge učenike, razred za učenika ili grupu učenika te nastavnici, prijatelji, roditelji i susjedi za učenika ili grupu učenika, a odrasle osobe ne smiju biti u rodbinskom odnosu s prijavljenim učenikom, tj. roditelji ne mogu prijaviti vlastitu djecu.

Grad Opatija i Dječje gradsko vijeće na posebnoj će svečanosti dodijeliti nagradu za izuzetnu humanost i solidarnost te priznanja za humanitarne akcije. Svi zainteresirani za podnošenje prijava mogu se javiti za sva dodatna objašnjenja tajnici DGV-a Marti Berčić na telefon +385 51 680 146 ili e- mail: marta.bercic@opatija.hr.


www.skole.hr