2011-04-12 10:15:33

7 gradova čita 7 dana (i noći)

Najveće književno događanje ovogodišnjeg Tjedna dobre knjige je akcija “7 gradova čita 7 dana (i noći)” - tjedan dana čitanja naglas, tijekom kojih će se u 7 hrvatskih gradova čitati po 24 sata u kontinuitetu. Ovaj jedinstveni pothvat neprekinutog niza čitanja od sedam dana (i noći) odvijat će se u Puli, Koprivnici, Splitu, Osijeku, Zadru, Varaždinu i Zagrebu.

Program započinje u Puli, u srijedu 13. travnja odakle se nakon 24 sata neprekidnog čitanja seli u Koprivnicu koja čitalačku štafetu predaje Splitu, a iz Splita čitalačka štafeta seli u Osijek, Zadar, Varaždin i Zagreb. “Prenošenje štafete” pratit će se putem Skype-a gdje će se moći vidjeti kako koji grad čita.

Ovo nesvakidašnje književno događanje ujedinit će književnike, studente, djecu, odrasle, poznate i (zasad) nepoznate, a svi su pozvani da se prijave za sudjelovanje kao čitatelji ili da svrate i poslušaju što se to čita i pruže podršku dobrim knjigama i njihovim čitateljima.

Raspored čitanja: Pula / Sveučilišna knjižnica, srijeda 13. travnja - četvrtak 14. travnja; Koprivnica / Dom mladih - Gradska knjižnica - Šareni dućan, četvrtak 14. travnja - petak 15. travnja; Split / Design hostel Golly & Bossy, petak 15. travnja - subota 16. travnja; Osijek / Žuta podmornica, subota 16. travnja - nedjelja 17. travnja; Zadar / Gradska knjižnica Zadar i Cafe bar Li.bar, Stjepana Radića 11b, nedjelja 17. travnja - ponedjeljak 18. travnja; Varaždin / Scena Rogoz, ponedjeljak 18. travnja - utorak 19. travnja; Zagreb / Glavni kolodvor, utorak 19. travnja - srijeda 20. travnja.

Početak čitanja je u 21 sat, a završetak u 20:59 h sljedećeg dana.

Zainteresirani za 24-satno čitanje u svom gradu, mogu poslati e-mail sa svojim podacima (ime, prezime i kontakt telefon) te termin kada bi željeli čitati i naslov odabrane knjige na e-mail adresu: imegrada@tjedandobreknjige.com - (npr. pula@tjedandobreknjige.comzagreb@tjedandobreknjige.com). Koordinatori će napraviti raspored čitanja i obavijestiti prijavljene koji im je točan termin za čitanje.

Minimalno trajanje čitanja je oko 10 minuta, a maksimalno trajanje nije određeno., čita se do kad se može. Čitati se može bilo koja knjiga koja ima veze s putovanjima, a ukoliko se zainteresirani ne odluče za neku knjigu, moći  će pročitati neku od kratkih priča iz poklon-knjige Tjedna dobre knjige “Blizine, nigdine i fritule”.

Na čitanje je potrebno doći 10-ak minuta ranije da se promjena čitatelja može unaprijed dogovoriti i uskladiti.

Na akciju “7 gradova čita 7 dana (i noći)” su pozvani i oni koji se ne mogu uključiti kao čitatelji. Mogu uživati u dobrom štivu i pružiti podršku knjigama i njihovim čitateljima.

Više informacija o Tjednu dobre knjige moguće je vidjeti na http://www.skole.hr/veliki-odmor/pozivnica?news_id=5338


www.skole.hr