2011-04-12 11:29:26

Mjesec pedagoških akcija u Hrvatskom povijesnom muzeju - od 12. travnja do 18. svibnja 2011.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, od 12. travnja do 18. svibnja, traje mjesec pedagoških akcija. Ovogodišnja akcija Sekcije za muzejsku pedagogiju, pri Hrvatskom muzejskom društvu, nosi zajednički naziv „dodir“ o čemu je više moguće vidjeti na internetskim stranicama Hrvatskog muzejskog društva.

U Hrvatskom povijesnom muzeju u navedenom razdoblju organiziran je bogati program pod nazivom „U dodiru s glagoljaškom baštinom“.

Program je ostvaren u suradnji s Udrugom „Glagoljaška mladež“, Društvom prijatelja glagoljice, Glagoljaškim središtem „Frankopan“ OŠ Frana Krste Frankopana, Glagoljaškom skupinom OŠ Ivana Gorana Kovačića te Maticom hrvatskom i Erasmus nakladom.

Program obuhvaća raznovrsne likovne radionice za djecu i odrasle, upoznavanje s glagoljicom, učenje glagoljskih slova, predavanja stručnjaka, koncerte i predstave, nagradnu igru i još mnogo toga. U Muzeju će posjetitelji na taj način svakodnevno imati priliku naučiti čitati i pisati glagoljicu, no moći će i aktivno sudjelovati u organiziranim posebnim događanjima.

Na radionicama će se koristiti unaprijed pripremljeni materijali, ali mogu se donijeti i svoji - npr. pamučne majice, kape, hlače, torbice, svilene šalove i slično te ih oslikati i/ili na njima zapisati sebi važnu poruku, na starome hrvatskome pismu. Moći će se izraditi i unikatni pokloni.

Najveći broj programa održat će se u svečanoj dvorani Hrvatskoga povijesnog muzeja. No, neki od programa bit će održani u prostorima Matice hrvatske, Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Dvorana Vijenac), Knjižnice Vladimira Nazora, OŠ Frana Krste Frankopana i Muzeja Mimare.

Za sudjelovanje je potrebna najava.

Za sve dodatne informacije i za najave dolaska (sudjelovanje na radionicama u Muzeju) kontakt osoba je prof. Jelena Hotko, muzejska pedagoginja Hrvatskog povijesnog muzeja koju je moguće kontaktirati na broj telefona +385 1 48 51 900, mobitel +385 91 18 18 208 ili na e-mail: j.hotko@hismus.hr .

Za dodatne informacije moguće se obratiti i predsjednici Društva prijatelja glagoljice te predsjednici Udruge „Glagoljaška mladež“ prof. Biserki Draganić na broj mobitela +385 95 810 79 84 ili e-mailom na: glagoljaska.mladez@gmail.com, te na drustvoprijateljaglagoljice@gmail.com

Detaljni raspored događanja moguće je vidjeti na internetskim stranicama Hrvatskog povijesnog muzeja.


www.skole.hr