2011-04-12 13:32:40

Radionice tijekom travnja u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka

Centar za kulturu Trešnjevka i u travnju u svom programu ima zanimljive aktivnosti za djecu. Prva je na rasporedu likovna radionica „Igra“ koju CeKeTe organizira u suradnji s udrugom OPA (Odgoj PAžnje), nakon toga slijedi oslikavanje kartonskih pisanica te Cool school radionice za osnovnoškolce.

Igra - likovna radionica

Radionica "Igra" iz ciklusa radionica pod nazivom "Umjetnost u kontekstu", održat će se u OŠ Tina Ujevića, 13. travnja 2011. godine u 10:45 sati. Radionicu vodi Ivana Devernay Cimić, voditeljica udruge OPA (Odgoj PAžnje).

Na ovoj radionici učenici se igraju i igrajući stvaraju, osvještavaju igru kao iskonski poriv čovjeka (u djetinjstvu i u umjetničkom stvaralaštvu). Tijekom radionice učenici improviziraju i interpretiraju različite doživljaje, pojave ili događaje i umjetnička djela - tijelom (pokretom), crtom, bojom, zvukom...

Udruga OPA (Odgoj PAžnje) kao jedan od glavnih ciljeva ima umrežavanje institucija i pojedinaca koji se bave vizualnim umjetnostima, vizualnim komunikacijama i edukacijom za ta područja. Svojim djelovanjem Udruga želi skrenuti pozornost na važnost vizualne kompetencije u suvremenom (hrvatskom) društvu te ukazati na potrebu stvaranja jedinstvene politike vizualne kulture.

Jaja kuće

Besplatna radionica u kojoj će se oslikavati „jaja kuće“ - neobično velike kartonske pisanice u kojima mogu stanovati razna bića, održat će se 16. travnja 2011. godine od 10:30 do 13 sati. Radionica će se održati u Centru kulture Trešnjevka, u novo uređenom dvorištu.

Cool school radionice

Cool school radionice održavat će se tijekom školskih praznika, od 26. do 30. travnja, u Centru za kulturu Trešnjevka. Namijenjene su svim osnovnoškolcima.

Raspored radionica:

od 11 do 12:30 sati: radionice bez riječi - žongliranje i pantomima od 17 do 18:30 sati: radionice čarobnih prstiju - šivanje i heklanje

www.skole.hr