2011-04-15 10:54:29

16. muzejska edukativna igra "Dodir" povodom Međunarodnog dana muzeja

U povodu Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja, Sekcija za muzejsku pedagogiju Hrvatskog muzejskog društva organizira 16. muzejsku edukativnu nagradnu igru "Dodir". Ova akcija traje od 12. travnja do 14. svibnja 2011. godine, a u njoj sudjeluju 52 muzeja iz cijele Hrvatske.

Cilj akcije je promicanje i popularizacija muzeja, te poticanje individualnog posjeta muzejima među djecom i mladima.

Ideja za ovogodišnju temu došla je iz Tehničkog muzeja Zagreb, a predložio ju je Mario Mirković. Njegovo objašnjenje  je da je dodir jedna od ''tabu tema'' današnjih muzeja. Osmišljavanje programa kojim će se pokušati srušiti  predrasude, postaviti neka pravila, potaknuti muzeje da izrađuju replike koje bi posjetitelji mogli i dotaknuti trebao bi biti jedan od prijedloga u kojem bi smjeru ova akcija trebala ići.

Svi sudionici trebaju i smiju organizirati programe koje žele, a tema „dodir“ omogućuje svima uz malo kreativnosti i truda, nepresušan izvor ideja za raznovrsne programe.

Cjelokupan program iz svih muzeja dostupan je u knjižici koju je moguće vidjeti na internetskim stranicama Hrvatskog muzejskog društva.


www.skole.hr