2011-04-26 10:50:53

Poziv za prijavu na eTwinning radionicu

Agencija za mobilnost i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet pozivaju nastavnike i nenastavno osoblje iz ustanova koje se bave predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim obrazovanjem  da se prijave na eTwinning radionicu koja se održava u Zagrebu od 26. do 27. svibnja 2011.

Kome je ova radionica namijenjena?

Radionica je namijenjena svim nastavnicima koji žele naučiti više o:
 

informacijskim i komunikacijskim alatima (ICT) koji će im pomoći u provođenju međunarodnih projekata u učionici metodama provođenja međunarodnih projekata u nastavi planiranju nastave koja uključuje međunarodnu suradnju motiviranju i prepuštanju inicijative učenicima kod osmišljavanja i provođenja međunarodnih projekata.

Više o radionici saznajte u priloženom programu.

 
Što je eTwinning?

eTwinning je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Sam portal www.eTwinning.net služi nastavnicima i njihovim učenicima kako bi upoznali kolege iz europskih škola i započeli rad na projektima putem interneta.

eTwinning omogućuje:

druženje s kolegama osmišljavanje i provođenje zajedničkih projekata u nastavi i izvan nje izvrsne on-line edukacije i tečajeve financiranje odlazaka na seminare kao što je i ovaj eTwinning seminar.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani za pohađanje ove radionice potrebno je da učine sljedeće:

Prijave se na portal www.etwinning.net (prijava je vrlo jednostavna i traje svega nekoliko minuta). Prijava na portal je obavezan korak kod prijave na ovaj seminar; Ispune prijavni obrazac na hrvatskom jeziku; Informiraju ravnatelja/icu o svemu; Potpišu ispunjeni obrazac zajedno s pravnim predstavnikom svoje ustanove te ga pečatiraju; Pošalju obrazac do 3.5.2011. na adresu:

Agencija za mobilnost i programe EU
Gajeva 22
10000 Zagreb
(za eTwinning radionicu)

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu nastavnici i nenastavno osoblje iz ustanova koje se bave predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim obrazovanjem.
Za ovu radionicu nije potrebno značajno predznanje u poznavanju ICT alata i prijave početnika u međunarodnoj suradnji su dobrodošle.

Kako ispuniti prijavni obrazac?

Prilikom ispunjavanja obrasca potrebno je:

Obrazac u potpunosti ispuniti na računalu, a ne rukom; Opisati razlog i potrebu za sudjelovanjem na ovoj radionici; Opisati projektne ideje koje se žele provoditi na portalu eTwinning; Opisati na koji način će ova radionica pomoći u provođenju te projektne ideje; Navesti na koji način prijavitelj u svom razredu potiče učenike na preuzimanje inicijative u nastavi; Opisati vlastita iskustva s projektima; Opisati razinu poznavanja ICT alata. Što dalje?

Nakon slanja prijave, Agencija za mobilnost odabrat će 15 nastavnika kojima će financirati putne troškove javnog prijevoza na temelju priloženih R1 računa, troškove sudjelovanja na radionicama i smještaja u Zagrebu za vrijeme trajanja radionice (ako je potrebno).


www.skole.hr