2011-04-29 12:19:21

Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Obiteljskom centru Virovitičko-podravske županije

Povodom Međunarodnog dana obitelji, koji se svake godine obilježava 15. svibnja, Obiteljski centar Virovitičko-podravske županije je pripremio niz aktivnosti kojima želi povodom tog dana podsjetiti na važnost i vrijednost obitelji i obiteljskih vrijednosti.

U utorak, 10. svibnja 2011. u prijepodnevnim satima na Šetalištu Edite Shubert održat će se radionice namijenjene djeci, te prezentacija rada Obiteljskog centra VPŽ. Djelatnici Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije će prezentirati njegov rad - Savjetovališta za roditelje i djecu, mlade, djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te pravno i bračno savjetovalište, te će se također prezentirati i programi koje Obiteljski centar provodi tijekom protekle 4 godine.

Za sve članove Grupe potpore roditelja djece s teškoćama u razvoju i ostale koji se žele pridružiti održat će se predavanje "Uloga obitelji u pripremi djeteta za školu", 10. svibnja u 17:30 sati u Obiteljskom centru. Predavačica je vanjska suradnica Obiteljskog centra Ivana Molnar, odgajateljica, voditeljica igraonice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

Na Šetalištu Edite Shubert, 12. svibnja 2011. u prijepodnevnim satima, održat će se radionice namijenjene djeci, te prezentacija rada Obiteljskog centra VPŽ.

Jedna od aktivnosti je i radionica namijenjena roditeljima i djeci niže školske dobi (od 1. do 4. razreda osnovne škole). Radionica će imati temu "Emocije" a održat će se u prostorijama Obiteljskog centra VPŽ u četvrtak, 12. svibnja s početkom u 17 sati.

U ponedjeljak, 16. svibnja 2011. godine s početkom u 12 sati u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice održat će se prezentacija knjige "@obiteljski". Knjiga je sažetak stručnih članaka stručnih radnica/ka Obiteljskog centra VPŽ koji su objavljivali protekle 4 godine na web stranici Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije www.obiteljskicentar.hr.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Obiteljski centar Virovitičko-podravske županije pripremio je još i predavanje “Djetetovo ponašanje - odgovornost roditelja ili djeteta“. Predavanje će se održati u utorak, 17. svibnja  u 17 sati u prostorijama Obiteljskog centra. Predavanje je namijenjeno roditeljima djece iznad 12 godina starosti, a i ostalim zainteresiranim roditeljima. Govorit će o osobnim granicama i odgovornostima u odnosu roditelj - dijete. Osobita pažnja će biti usmjerena na česte roditeljske dileme tko je odgovoran za djetetovo ponašanje - roditelj ili dijete. Kroz praktične primjere iz svakodnevnog života biti će prikazano kako se spoznaje prezentirane u predavanju mogu primijeniti u praksi.

Završni dio obilježavanja Međunarodnog dana obitelji održat će se 19. svibnja 2011. Pod vodstvom stručnih radnica - psihologinje i defektologinje održat će se predavanje na temu "Kako pripremiti roditelja za polazak djeteta u školu?" namijenjeno svim zainteresiranim roditeljima budućih prvaša, ali i svim drugim roditeljima koji su zainteresirani za ovu temu. Predavanje će se održat u prostorijama Obiteljskog centra s početkom u 17 sati.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije.


www.skole.hr