2011-05-03 09:01:01

Radionice za djecu i mlade u Muzeju suvremene umjetnosti

U Muzeju suvremene umjetnosti, 7.svibnja će se održat dvije radionice namijenjene djeci i mladima u dobi od 7 do 15 godina.

Radionica „Slagalica od riječi“ održava se od 16 do 18 sati uz muzejsku edukativnu i nagradnu igru Dodir u izložbenom prostoru 3. kata i Zelenom salonu na 2. katu. Namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta koja vole riječi i pisanje. Povod druženju je „slagalica od riječi“ hrvatskog pjesnika i vizualnog umjetnika Josipa Stošića, pod nazivom „Premetaljka“ - rad je nastao 1971. godine.

Cilj radionice je pokušati složiti kratku novinsku vijest, reklamni slogan, najkraću priču ili pjesmicu...

Radovi djece će sudjelovati u nagradnoj igri Dodir o kojoj je više moguće vidjeti na našem portalu. Najbolji radovi djece će biti nagrađeni prikladnim publikacijama i predmetima iz muzejskog dućana.

Voditeljica radionice je Jadranka Pintarić. Okupljanje sudionika je na recepciji u 16 sati.

Radionica „Što se sve uhvatilo u mrežu Novih tendencija?“ održat će se od 15 do 17 sati u školici i prostoru izložbe „Za aktivnu umjetnost - Nove tendencije 50 godina poslije (1961-1973)“.

Velik broj umjetničkih djela domaćih i stranih umjetnika na izložbi Za aktivnu umjetnost - „Nove tendencije 50 godina poslije (1961-1973)“ poziva publiku na sudjelovanje, dodirivanje, pokretanje, mijenjanje i ponovno „stvaranje“, ili pak pokreće njihovo oko na aktivno gledanje pa je ova izložba zanimljiva i najmlađima.

Prvo što je moguće uočiti po dolasku na izložbu, pravilna je bijela geometrijska mreža koja se proteže po sivom podu i zidovima galerijskih dvorana muzeja i čini okvir svim djelima, uvlačeći posjetitelje u optičku igru. Mreža-raster u temelju je i mnogih djela na izložbi. Moguće je saznati zašto je to tako i pokušati sudjelovati u kreiranju pravilnih, geometrijskih, dinamičnih i aktivnih ploha, reljefa i objekata, koje će se na ovoj radionici izrađivati u kolažu i raster-papiru. Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica je Ksenija Filipović. Okupljanje je na recepciji u 15 sati.

Za obadvije radionice se potrebno prijaviti na eduakcija@msu.hr ili telefon +385 1 605 27 00 najkasnije do 6. svibnja 2011. do 17 sati.

 

 


www.skole.hr