2011-05-06 14:59:51

3. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

U sklopu aktivnosti Interesne grupe za podršku osobama s invaliditetom projekta Rijeka - zdravi grad, u Dvorani mladosti će se 7. svibnja od 10 do 13:30 sati održati 3. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju (iGRE). Cilj projekta je omogućiti svim sudionicima da pokažu svoje sposobnosti, istaknu želju za sportskim natjecanjem i što boljim rezultatima uz puno smijeha i veselja.

Sportske  aktivnosti u kojima će se učesnici natjecati bit će: gađanje koša, gađanje gola, sportski poligon, trčanje, gađanje čunjeva, štafeta i nova disciplina na iGRAMA - udarac hokejaškom palicom na gol iz tri različite pozicije. Odabrane su discipline u kojima svi mogu nastupati, bez obzira na stupanj oštećenja.

U trećim riječkim igrama sudjeluje ukupno 72 natjecatelja sa svojim voditeljima iz sedam škola i centara: Centra za autizam, Centra za odgoj i obrazovanje, Centra Slava Raškaj, Osnovne škole Fran Franković, Osnovne škole Gornja Vežica, Doma za djecu i mladež Oštro i Srednje ekonomske škole Mijo Mirković.

Natjecat će se djeca i mladi od sedme do dvadeset i prve godine života, i biti će podijeljeni u tri dobne skupine (od 7 do 10 godina, od 11 do 15 godina, od 16 do 21 godine). Svi učesnici bit će nagrađeni malim, a najbolji velikim medaljama. Učesnicima će se osigurati piće i marenda.

U organizaciji igara pomažu i volonteri - učenici Srednje škole za primijenjenu umjetnost te članovi Gradskog vijeća učenika Rijeka zdravi grad.

Program Igara:

9:30 h - okupljanje sudionika; 10 h - početak igara: gađanje koševa; 10:30 h  - gađanje golova; 11 h- sportski poligon; 11:30 h - gađanje čunjeva; 12 h - gađanje golova hokejaškom palicom iz tri pozicije; 12:30 h - štafeta; od 13 do 13:30 h - završetak igara i podjela medalja.

 

Više o projektu Riječkih sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju moguće je vidjeti na internetskim stranicama grada Rijeke.


www.skole.hr