2011-05-12 13:03:24

13. međunarodni festival dječjeg kazališta Maslačak i 13. susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Assitej

Trinaesti međunarodni festival dječjeg kazališta Maslačak održat će se od 16. do 21. svibnja, kada će uz domaći Plesni i Dramski studio Doma kulture Sisak, svoje glumačko umijeće pokazat i grupe iz Rusije, Bosne i Hercegovine, te Slovenije koji će nastupiti na samom otvorenju 16. svibnja od 18 sati.

Na svečanosti otvaranja publici će se kratko predstaviti svaka od gostujućih grupa, a pjesmom će ih pozdraviti sisački Gradski zbor Cressendo. Paralelno s festivalom Maslačak i ove godine se održavaju 13. susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ.

Oba su festivala po izvođačima i publici vrlo bliski jer djeca i mladi izvode predstave za djecu i mlade.

Po završetku Festivala Assitej odabirom žirija bit će dodijeljena priznanja za vrhunska dostignuća, a jedna od predstava bit će izabrana za sudjelovanje na ovogodišnjem Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.

Program 13. međunarodnog  festivala dječjeg kazališta Maslačak i 13. susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Assitej moguće je vidjeti na internetskim stranicama grada Siska.


www.skole.hr