2011-05-25 14:40:00

Besplatni programi za djecu i odrasle - Centar za kulturu Trešnjevka

Centar za kulturu Trešnjevka pripremio je za djecu i odrasle nekoliko besplatnih programa - besplatan cjelodnevni program povodom otvorenja atrija, manifestaciju "ZGrabi dan!" u povodu Dana grada Zagreba, te Autofilm - besplatnu filmsku radionicu za djecu od 12 do 15 godina.

Otvorenje atrija

U novouređenom atriju 27. svibnja 2011. godine će se održati besplatan cjelodnevni program. Za djecu su pripremljene predstava i kreativne radionice, a za odrasle izložba i koncerti na kojima će nastupiti gitaristički orkestar Guellyba, harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić, te Maja Vučić uz klavirsku pratnju Matije Dedića.

Program:

11 sati: izložba "Slike iz dvorišta", 11:15 sati: program za djecu "Klaunovi crvenih noseva" i predstava "Šarada i šareno šalabajzanje", radionice "Izrada vjetrenjača" i "Igre u kazalištu" 16 sati: likovna dječja radionica "Ispod neba" 20:30 sati: svečani koncert Geullyba, gitaristički orkestar Glazbenog učilišta Elly Bašić, Akademski harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić te Maja Vučić uz klavirsku pratnju Matije Dedića. ZGrabi dan!

Zagrebu za rođendan i svim malim i velikim sugrađanima Centar za kulturu Trešnjevka priprema manifestaciju "ZGrabi dan!".

Program će se održati 28. svibnja 2011. godine od 10 do 14 sati u Parku Stara Trešnjevka.

Program:

od 10 do 11 sati u parku: cvjetne radionice, radionica Zg razglednica, prijave za cvjetnu povorku. Ako dijete nema prigodnu cvjetnu dekoraciju za povorku kroz park, može ju zajedno s roditeljima izraditi na cvjetnim radionicama. A na radionici Zagrebačke radionice će nastajati nove i otkačene raZGlednice Grada. od 11 do 12 sati u parku: Cvjetni korzo - Klaunovi Crvenih noseva uvest će prisutne u zabavni program u Parku. Provest će se kostimirana dječja cvjetna povorka kroz park, a nakon toga slijedi zabavni program na pozornici na otvorenom. Nastupit će nekoliko grupa malih plesača i dječji zbor Bajka, te Zagrebački mališani. u 12 sati u Galeriji Modulor održat će se otvorenje izložbe Alme Selmanović: "Recikliranje vremena" od 12:30 do 14 sati na rasporedu je vodstvo/obilazak "ruksakom po Trešnjevci" - svi Trešnjevčani i ostali znatiželjnici mogu se pridružiti otkačenom, neformalnom i  zanimljivom obilasku jedne drugačije Trešnjevke od one poznate...pod nazivom Trešnjevački krug. Grupu vodi: Vanja Radovanović. Autofilm

Besplatna filmska radionica "Autofilm" namijenjena djeci od 12 do 15 godina održavat će se od 27. lipnja do 8. srpnja 2011. godine od 10 do 12:30 sati. Autofilm je dokumentarni film u kojem polaznici tematiziraju sebe i svoju okolinu i događaje koji nastaju u toj interakciji. Konkretne teme proizlaze iz životnih situacija koje proživljavaju ili su proživljavali, te iz odnosa s raznim osobama, introspekcije i mašte.

Nakon prvog dijela radionice u kojem se polaznicima prenose osnovna znanja o filmskom mediju, polaznici pristupaju praktičnom dijelu u kojem snimaju svoje filmove.

CeKaTe osigurava korištenje potrebne digitalne opreme i tehnike potrebne za snimanje.

Po završetku snimanja svaki polaznik dobiva termin montaže, te uz stručno vodstvo, sam montira svoj film. Voditelj radionice je Dražen Horvatić. Upisi na radionice su u tijeku. Više informacija je moguće dobiti na broj telefona +385 1 30 27 411.


www.skole.hr