2011-05-25 14:59:00

Projekt popularizacije školskog sporta grada Pule - 3N

Kako bi se popularizirao sport u školama, Grad Pula pokrenuo je tijekom školske godine 2010./2011. projekt pod nazivom „3N“ što je akronim od Televizija, Radio, Internet, Novine, kroz koji se sustavno prati školski sport na nivou grada Pule.

U sklopu projekta kreiran je portal www.skolski-sport-pula.info na kojem svaka osnovna i srednja škola na području Pule ima svoju stranicu na kojoj su predstavljene sve školske sportske ekipe te rezultati po svim sportovima.

Radio Pula unutar subotnjeg sportskog programa emitira izvješća o utakmicama odigranim tijekom tjedna uz najavu utakmica sljedećeg tjedna te donosi intervjue učenika i nastavnika.

U suradnji s TV Nova svake nedjelje u popodnevnim satima prikazuju se najzanimljivije utakmice u polusatnoj emisiji, a na stranicama dnevnog lista Glas Istre dva puta tjedno daje se prikaz svakog odigranog kola.

Povodom promocije Projekta 3N - popularizacije školskog sporta, 24. svibnja ispred Komunalne palače uručene su diplome učenicama i učenicima osnovnih i srednjih pulskih škola za osvojena mjesta  na završenim međuškolskim prvenstvima u školskoj godini 2010./2011.

Učenicima i ravnateljima osnovnih škola Veruda, Centar, Vidikovac, Kaštanjer, Giuseppina Martinuzzi i Monte Zaro podijeljeno je i 16 kompleta dresova.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica grada Pule.


www.skole.hr