2011-05-31 12:40:00

Ogulinski festival bajke 2011.

Od 10. do 12. lipnja 2011. na već poznatim festivalskim scenama, u Ogulinu - zavičaju bajke, održat će se 6. Ogulinski festival bajke. Sinergijom prirodnih ljepota i mnogobrojnih kulturno - edukativnih sadržaja u festivalu će uživati svi koji žele doživjeti bajku.

Ovaj projekt potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je ogulinski kraj bio neiscrpan motiv za njena djela - jedinstveni spoj prirodnih ljepota, brojnih mitova i legendi. A Ivanina i njeni likovi iz Priča iz davnine su domaćini drugim bajkopiscima.

Festival nudi bogat i raznolik program. I ove godine s tematski podijeljenim danima, OGFB želi naglasiti univerzalne vrijednosti ljudske egzistencije: prirodu i društvo.

OGFB se otvara Danom prirode, drugi dan je Dan Društva. Posljednji dan Festivala proglašen je Danom sretnog kraja sa željom slavljenja univerzalne atmosfere ispunjene ljudskom srećom koja će uvijek težiti okupljanju.

Kroz slavljenje bajki i interakciju izvođača i posjetitelja OGFB želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog učešća u festivalu. Raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju i ulični teatar, pripovijedanje, koncerte, edukativno-prezentacijske radionice. Ljubitelji rekreacije moći će doživjeti Ciklobajku i zajedno s domaćinima BK Babaroge i MK Vještice otkriti čari ogulinskog krajolika.

Ogulinske ulice i trgovi, po šesti put, doživjet će transformaciju u scene i tako postati poprište bajke koju će na tri dana oživjeti profesionalna i amaterska kazališta, kulturno-umjetničke udruge, lokalne i gostujuće škole i odgojno-obrazovne institucije. Kreativnost na Festivalu i kreativnost u nama potaknut će mnogi sudionici na OGFB-u: Professor Balthazar, Buditelji, Artistika, Ulično kazališta LET, kazalište Produkcija Z iz Splita, Kristalna Kocka Vedrine iz Siska, kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba, kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, kazalište Svarog, dječje kazalište „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda, pripovjedačica Jasna Held, pripovjedno kazalište Baba Jaga, udruga Pusti priču iz Pule, dramski program Hrvatskog Radija, Zadarski plesni ansambl, kazališna skupina Jaglac/DND Ogulin, Ogulinske mažoretkinje, dječji zbor Klinci Ogulinci, Udruga Ruta s Cresa, Atelje Janja Gora, dizajnerica Iva Magdić, Prva Osnovna škola iz Ogulina, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Centar za odgoj i obrazovanje Karlovac, Udruga kuhara Karlovačke županije.

Cjelokupan program ove manifestacije dostupan je na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Ogulina.


www.skole.hr