2011-06-07 11:28:10

Finale manifestacije "Najklinci Hrvatske" 2011.

Finale jedanaeste po redu manifestacije "Najklinci Hrvatske" održat će se od 15. do 18. lipnja u Varaždinskim Toplicama u hotelu Minerva. Projekt "Najklinci Hrvatske" nudi kreativnost, obiteljsko zajedništvo i nadu u izgrađivanje ljubavi odraslih, djece i društva. Ljepota toga iskazuje se na niz načina, od zajedničkih druženja, radionica, do interakcije s roditeljima i samog natjecanja. Takav edukativan pristup dosada je dobio niz priznanja državnih institucija.

Ovogodišnji projekt nosi naslov "Bez nasilja u obitelji", a sama svečanost završetka održat će se u petak 17. lipnja u 20 sati u hotelu Minerva uz slobodan ulaz.

Uz prezentaciju narodnih nošnji klinaca iz županija iz kojih dolaze, pokazat će i dječje stvaralaštvo izvannastavnih i izvanvrtićkih aktivnosti.

Program će obogatiti i Mali tamburaški orkestar i pjevački ansambl Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, dramska grupa iz Varaždinskih Toplica te najklinceza 2004. godine Varaždinka Irma Dragičević.

U tri dana održat će se brojne radionice i za roditelje i djecu, a dolazi i autobus "Čudesna šuma" gdje će stručnjaci Obiteljskog centra Varaždinske županije imati posebne radionice na temu nasilja u obitelji. Klinci i klinceze iz svih krajeva Hrvatske imat će i školu engleskog jezika, debate, likovne radionice i ostalo.

Finaliste manifestacije moguće je vidjeti na internetskim stranicama Udruge Najklinci Hrvatske, a više informacija o samoj manifestaciji i natjecanju moguće je vidjeti na Portalu za škole.


www.skole.hr