2011-06-08 12:17:04

4. Dan Univerzalne športske škole

Hrvatski školski športski savez 4. godinu zaredom organizirat će Dan Univerzalne športske škole s ciljem promocije programa Univerzalne športske škole i bavljenja športom djece i mladih. Manifestacija će se održati 11. lipnja 2011. godine na atletskom stadionu ŠRC Mladost na Savi, u Zagrebu. Svečani mimohod natjecatelja počinje u 10:30 sati, a svečanost će se okončati oko 13 sati.

Očekuje se dolazak oko 600 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske koji su bili uključeni u program Univerzalne športske škole u školskoj godini 2010./2011.

Četvrti Dan Univerzalne športske škole organiziran je kao poligon sa sadržajima iz različitih sportova i  motoričkih gibanja koja su djeca prolazila  u programu Univerzalne sportske škole. Sve je zamišljeno da se dobro zabave i druže s hrvatskim olimpijcima.

Uz Dan Univerzalne športske škole zajedno s Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskom olimpijskom akademijom i Hrvatskim klubom olimpijaca zajedno proslavljamo i Olimpijski dan. Olimpijski dan obilježava se 23. lipnja. Toga dana 1894. godine u Parizu osnovan je Međunarodni olimpijski odbor i donesena oluka o održavanju prvih modernih olimpijskih igara 1896. godine u Ateni. Cilj proslave Olimpijskog dana je promicanje olimpijskog pokreta i svih moralnih vrijednosti  koje šport nosi društvu u cjelini.

Suorganizatori manifestacije su Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska olimpijska akademija, Hrvatski klub olimpijaca i Županijski školski športski savezi. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Hrvatskog školskog športskog saveza.


www.skole.hr